Piano

De pianolessen lichte muziek worden gegeven door Raymond Bruinsma. De pianolessen klassieke muziek door Anouk de Jong en Hans Barkel.

Raymond geeft op woensdag les in Delden en Markelo en op donderdag in Goor en Diepenheim. Anouk geeft op maandag en dinsdag les in Goor. Op dinsdag geeft Anouk ook les in Delden en Markelo. Hans geeft op woensdag les in Goor en in Diepenheim. De lestijd zal in overleg worden bepaald.


Kosten voor tenminste 35 lessen in een schooljaar zijn € 460,- voor individuele lessen van 20 minuten.


foto: Anouk de Jong, Hans Barkel en Raymond Bruinsma

Lichte muziek

Bij Piano Lichte muziek leer je pianospelen, maar dan meer gericht op de pop en jazz. Je leert allerlei stijlen spelen, maar ook op verschillende manieren. Als solostuk, als begeleiding of als pianist in een popgroep.
Akkoorden spelen en improviseren zijn een belangrijk onderdeel in de pop- en jazzmuziek, dus ook in de lessen. Notenlezen én schrijven zijn ook belangrijk om je als muzikant verder te kunnen ontwikkelen, maar niet het enige. Het op gehoor kunnen musiceren is net zo belangrijk!

Klassieke muziek

De piano is een heel veelzijdig en populair instrument met een hele grote toonsomvang, van heel laag tot heel hoog. Het geluid ontstaat door een toets in te drukken, waarna er een soort hamertje tegen een snaar slaat. Dat doe je in het begin met 1 toets, maar al snel leer je met je vingers ook meerdere toetsen tegelijk in te drukken. En als je dat goed doet , klinkt dat heel mooi samen! Je moet er wel een beetje sterke vingers voor hebben (leeftijd +/- 8 jaar).

Je kunt op dit instrument verschillende stijlen muziek spelen, van klassiek tot pop. Als solist of samen met anderen. Bij Piano Klassieke muziek leer je alle 10 je vingers evenveel te gebruiken en heel handig en snel noten te lezen.

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl