Klarinet

De klarinet lessen worden gegeven door Frank Uuldriks. Frank geeft op dinsdag en woensdag les in Goor, daarnaast geeft hij op woensdag ook les in Delden en op vrijdag in Hengevelde. De lestijd zal in overleg worden bepaald.

Kosten voor tenminste 35 lessen in een schooljaar zijn € 460,- voor individuele lessen van 20 minuten.


De klarinet is een blaasinstrument behorend tot de enkelrietinstrumenten. In het harmonieorkest en symfonieorkest komen klarinetten voor en ze worden gerekend tot de houtblazers. Ook in de jazzwereld en in bigbands zijn klarinetten geen uitzondering en bij Klezmer (Jiddische volksmuziek) is het zelfs het belangrijkste instrument.

Geen enkel instrument is gemakkelijk om te bespelen, dus ook voor klarinet zal je thuis goed moeten oefenen. Een marathonloper kan ook niet ineens 42 kilometer rennen. Daar gaat jaren van training aan vooraf en dat is bij het bespelen van een instrument niet anders.

Het oefenen zal thuis moeten gebeuren en de lessen zijn er om de leerling bij te sturen. Kinderen die nog nooit een instrument hebben bespeeld kunnen beginnen op een klarinet, maar ook als je al blokfluitles hebt genoten, kan je daarna op klarinetles. Niet alleen kinderen kunnen op les, want de oudere jongeren onder ons, mogen hun muzikale talenten natuurlijk ook niet vergooien. Dus kom eens kijken en luisteren wat de klarinet je zoal te bieden heeft!
 

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl