Hoorn

De hoornlessen worden gegeven door Ria Degenkamp. Ria geeft op donderdag les in Goor. De lestijd zal in overleg worden bepaald.

Kosten voor tenminste 35 lessen in een schooljaar zijn € 460,- voor individuele lessen van 20 minuten.


De waldhoorn, of kortweg hoorn genoemd, is een koperen blaasinstrument van ± 7 m lang. Gelukkig heeft de hoorn een opgerolde vorm! Je kunt er heel mild en zacht op spelen, maar ook scherp en hard. Melodieus maar ook agressief, hoog en ook laag. De manier van toon maken komt door middel van een mondstuk dat je tegen de lippen zet en waarbij je lucht tussen gespannen lippen doorblaast.

Afhankelijk van lichaamsbouw en gebitsontwikkeling, kan er vanaf 9 à 10 jaar al begonnen worden met hoorn spelen. Na een week leer je al je eerste liedjes spelen. Je begint direct met noten lezen maar doet ook veel op het gehoor.

Er zijn veel stijlen die je kunt spelen op hoorn, al zie je een hoorn niet in een popband. Steeds meer populaire nummers worden ook voor hoornblazers met cd-begeleiding uitgegeven. Als je bij een muziekvereniging (harmonie of fanfare) bent, ga je daar natuurlijk meespelen. Maar met de hoorn pas je ook prima in een symfonieorkest. Ook in een bigband zie je steeds vaker hoorns meespelen. En in kleinere ensembles zoals een koperkwintet of een blaaskwintet kan de hoorn echt niet gemist worden.
 

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl