Dwarsfluit

De dwarsfluitlessen worden gegeven door Ceciel Boonk. Ceciel geeft op maandag les in Goor en op dinsdag les in Hengevelde. De lestijd zal in overleg worden bepaald.

Kosten voor tenminste 35 lessen in een schooljaar zijn € 460,- voor individuele lessen van 20 minuten.De klank van de dwarsfluit is helder, warm en aangenaam. De dwarsfluit is een houten blaasinstrument, maar wordt tegenwoordig van metaal gemaakt. Het bestaat uit 3 stukken: kopstuk, middenstuk en voetstuk. Op het kopstuk zit een mondplaat met daarin een mondgat. Om geluid te maken, moet je lucht over het mondgat blazen en goed richten tegen de rand van het mondgat. Op het middenstuk en voetstuk zitten kleppen waarmee je verschillende tonen kunt maken.

De lessen zijn allemaal individueel en je kunt met lessen beginnen vanaf ongeveer 8 jaar, maar ook volwassenen kunnen dit instrument leren bespelen. Het leuke van dit instrument is dat je er heel veel stijlen muziek mee kunt maken. Je kunt in kleine groepen samenspelen of bij een harmonievereniging, zoals Apollo Goor, Harmonie Diepenheim of  Amuzant Hengevelde.

Dus wil je een leuk, mooi instrument leren waar je heel veel kanten mee op kunt kies dan voor de dwarsfluit!

 

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl