Accordeon

De accordeonlessen worden gegeven door Annemarieke van der Ploeg. De lessen zijn op maandag en woensdag in Goor en op dinsdag in Markelo. Tijden zullen in overleg afgestemd worden. Klik hier voor de tarieven. Ook is er de mogelijkheid om lid te worden van KNA en via de vereniging les te krijgen bij de muziekschool. Hiervoor geldt een gereduceerd tarief. 

Accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Opa speelt de meezingers, het shanty koor geniet er van voor de begeleiding, maar daarnaast is het rijke instrument ook zeer geschikt om J.S. Bach, Scarlatti of Rameau te spelen. Het instrument heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een volwaardig klassiek instrument. De accordeon heeft dit te danken aan M. Ellegaard, die de melodiebassen introduceerde. Doordat we zowel links als rechts de volledige beschikking hebben over enkele tonen kunnen we piano, orgel en klavecimbel werken arrangeren en daarna uitvoeren op accordeon.

Naast deze uitersten (populair en klassiek) zijn er vele tussenwegen. Leerlingen komen al snel in aanraking met wereldmuziek, zoals Iers, Russisch, Jiddisch of Zuid-Amerikaans. Het is heerlijk om dit solo of in kleine samenspel groepjes te spelen. Tegenwoordig zijn er ook digitale accordeons die minstens zoveel kunnen als een keyboard, voordeel is dat een accordeon veel makkelijker mee te nemen is op de fiets! Wil jij dus toetsenist worden in een band? Kom dan digitale accordeon leren! Jij bent vernieuwend en zult straks op de podia uitblinken met je digitale accordeon!

Met accordeon kan je heel veel leuke activiteiten ondernemen:
• op accordeonkamp
• studieweekenden volgen (4x per jaar)
• deelnemen aan een concours
• bezoeken van het landelijke accordeonfestival waar allerhande leuke workshops en concerten zijn
• Speciale concertreizen
Wil jij Annemarieke horen spelen? Klik dan hier 

Al zin in accordeon spelen? Kom gerust een keertje kijken of vraag een proefles aan via info@mshvt.nl
Aanmelden voor lessen kan hier  

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl