Muziek op schoot

cursus voor (groot)ouders/verzorgers en peuters (1,5-4 jr)

Peuters reageren op prikkels en daarom zijn kinderen van nature geboeid door muziek. Muziek op schoot is, zoals de naam al zegt, een korte cursus van 8 lessen voor ouders en hun kinderen. Er worden liedjes en versjes aangeboden die aansluiten bij de ontwikkeling van de peuters. We leren liedjes bij de dagelijkse handelingen (wassen, eten, slapen, aankleden, boodschappen doen enz.), met het eigen lichaam (klappen, lopen, draaien). Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, speelgoed en instrumentjes.
De ouders wordt geleerd om te improviseren bij deze zeer eenvoudige liedjes. Jonge kinderen beleven erg veel plezier aan het samen zingen, bewegen en muziek maken; zij zullen steeds vragen om “nog een keer”. Dus herhalen we veel. Aan het eind van iedere les krijgen de ouders de nieuwe liedjes mee naar huis.

De les duurt 45 minuten. Daarna is er gelegenheid om bij een kopje koffie/thee met elkaar na te praten. Veel ouders nemen voor hun kind het eigen drinken mee. De cursus gaat van start bij een deelname van minimaal 6 kinderen en maximaal 10 kinderen, met elk 1 ouder/begeleider. Bij voldoende aanmelding wordt in 2 leeftijdsgroepen les gegeven: 1½ - 2½ jaar en een groep van 2,5 – 4 jaar. Het is daarom gewenst dat de ouders de geboortedatum van hun kind vermelden bij de opgave.

Nog geen cursus gepland.

Aanmelden kan hier.

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl