Proef je instrument

Dertig lessen van 45 minuten op woensdagmiddag op zes verschillende instrumenten. Tijdens de cursus is er de mogelijkheid om in de lessen allerlei instrumenten een aantal weken te proberen. Te denken valt aan keyboard, viool, gitaar, klarinet, slagwerk, cello, accordeon of trompet (of misschien nog wel een ander instrument). Kosten € 125,00.

Meerdere malen werd er de afgelopen jaren het verzoek gedaan of de muziekschool een aanbod had om een in een korte tijd meerdere instrumenten uit te proberen. Ook de docenten opperden dit als mogelijkheid en na een zoektocht zagen we diverse cursussen bij collega muziekscholen waarbij kinderen olv goede docenten de basisvaardigheden van verschillende instrumenten zouden kunnen ‘proeven’ in een cursus.

Het jonge kind (6- 8 jaar) ziet en hoort natuurlijk veel voorbij komen en kan zelf soms moeilijk inschatten wat bij hem of haar zou kunnen passen om te leren bespelen. Daarom een wekelijkse cursus van 45 minuten waarbij het kind in een groepje van 4 – 6 leerlingen op de woensdagmiddag in De Reggehof de kans krijgt om zes totaal verschillende instrumenten uit te proberen. Zij krijgen steeds vijf weken les op een instrument en kunnen zo ontdekken welk instrument bij ze past. Na iedere vijf weken wordt er gewisseld van instrument. Aan het eind van het lesjaar hebben de deelnemende kinderen kennisgemaakt met diverse strumenten(groepen) en kunnen daardoor voor zichzelf gemotiveerd bepalen wat het best zou kunnen passen. Iets met veel ritme (slagwerk), of toch een blaasinstrument. Een afwisselende, nieuwe cursus die de kinderen meteen iets leert over de verschillende instrumenten.
 

Duur          30 lessen

Waar         Goor

Start:         In september 2018 waren er te weinig aanmeldingen om de cursus van start te laten gaan.    Aanmelden kan nog steeds. Bij voldoende aanmeldingen starten wij een verkorte cursus in januari. Hierin worden dan drie blokken van 5 lessen gegeven.

Kosten:  De verkorte cursus vanaf januari zal € 80 kosten.

 

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl