Nieuwe cursussen voor volwassenen

In het nieuwe jaar staan bij de Muziekschool Hof van Twente drie nieuwe cursussen voor volwassenen op het programma: Braziliaans slagwerk, Songwriting en Muziekgeschiedenis.

Braziliaans slagwerk
De cursus “Braziliaans slagwerk” biedt een unieke kans om onder leiding van docent Erik Broeke te proeven van de Braziliaanse muziek. Hij reisde afgelopen jaar naar Rio om zich te verdiepen in de diverse stijlen en instrumenten. In tien lessen geeft hij graag wat van zijn kennis door van deze aanstekelijke muziek. Cursisten kunnen kleine en grote percussie-instrumenten uitproberen en leren diverse ritmes. Iedere les bespeel je een ander instrument zodat je met alle instrumenten kennis kunt maken. Binnen de kortste keren waan je je in het zonnige Rio de Janeiro of op het Braziliaanse carnaval. Klik hier voor meer info.

Songwriting
Onder leiding van zangeres en songwriter Sara Weeda gaat de nieuwe cursus “Songwriting” van start. Hoe zit een liedje in elkaar en wat zijn belangrijke elementen? Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van een lied: tekst, melodie, ritme, en natuurlijk ook de uitvoering ervan.
Je bepaalt natuurlijk zelf met welke muziekstijl je aan de slag gaat, en of je tekst in het Nederlands of in het Engels is.  Klik hier voor meer info. 

Muziekgeschiedenis
Bent u ook een liefhebber van muziek en zou u daar graag eens wat meer over leren? Dan is de cursus Muziekgeschiedenis een mooie start om kennis te maken met de diverse stijlen en periodes. In 6 lessen leert u de basis van de muziekgeschiedenis van de Middeleeuwen tot nu. Kees van Zutphen laat u kennis maken met de verschillende muziekstijlen door de jaren heen. Aan de hand van een rijke schakering aan muziekvoorbeelden leert u om met andere oren te luisteren naar muziek. Daarmee kunt u de muziek en de componisten beter plaatsen in de tijd. Afsluiter van de cursus is een bezoek aan het concert van Orkest van het Oosten op 3 april in De Reggehof.  Klik hier voor meer info.

 

Muziekschool Hof van TwenteDe Höfte 57471 DK Goor
T0547 28 48 89F0547 26 05 88Einfo@mshvt.nl